0D7331AD-EC41-4383-B113-992FF920D050
sk hu
Rezervácia termínu
Arrow Späť na
zoznam

.Jedinečné talianske drevené dyhy | ALPI

23.09.2022 Alpi dyha nabytok

Veľmi nás potešilo, že počas našej návštevy Milána sme mohli zblízka vidieť impozantné kolekcie drevených dýh ALPI a ešte viac, že ​​vám teraz môžeme predstaviť malý - veľký kúsok tohto nádherného dýhového neba. Vďaka našim stabilným domácim dodávateľom môžeme teraz už aj v našom Showroome prezentovať vzorky ALPI.

Vyberte si z ponuky kvalitných drevených dýh

Okrem kameňa, skla, keramiky, kompaktných a iných materiálov dostupných v našej ponuke vieme predstaviť široké spektrum pravých drevených dýh. Z hľadiska farieb, textúry a kresby dreva, ktorých kombinácie v nábytku nadobúdajú nový význam, porozpráva jedinečný a neopakovateľný príbeh.

Čím sú dýhy ALPI také výnimočné, čo by ste o nich mali vedieť?

Vlastne ponúkajú ideálnu voľbu na pokrytie akéhokoľvek typu povrchu,

...ale vráťme sa ale trochu späť v čase. Firmu založil Pietro Alpi v roku 1919, ktorá sa pomaly zamerala na výrobnú tradíciu a prelínala sa s históriou rodiny. Rýchlo sa stala priemyselným lídrom vo výrobe dekoratívnych povrchov, prelomom bola prvá kompozitná dýha ako dekoratívny prvok, ktorú umožnil intenzívny technologický výskum a zázemie jemného spracovania dreva. 

Talianska rodinná firma čoskoro vstúpila na medzinárodný trh, vstupom Vittoria Alpiho sa začali prestížne spolupráce s významnými predstaviteľmi vtedajšieho dizajnu, čím sa vytvoril hlboký vzťah medzi firmou a kreatívnou sférou. Od roku 2015 spolupracujú s Pietrom Lissonim, talianskym architektom a dizajnérom, umeleckým riaditeľom spoločnosti, ktorý ako hlavnú motiváciu vníma inovácie. Lissoni a jeho nadnárodný tím pokrývajú oblasti architektúry, interiérového dizajnu a produktového/svetelného dizajnu, grafiky, umeleckého smerovania a corporate identity. 

Počas spolupráce sa nábytok stáva kľúčovou súčasťou architektúry.

Dizajnérska kolekcia medzinárodných kreatívnych talentov

Medzi priemyslom a remeslom, na polceste

V rámci kolekcie Wood predstavujú dýhy s prirodzenou farbou a kresbou prírodnú líniu, niekedy doplnenú o nezvyčajné textúry. Dizajnérska kolekcia medzinárodných kreatívnych talentov na druhej strane sprostredkúva jedinečný a zároveň originálny príbeh, samotnú náladu cítiť v reprodukcii vzorov, ktoré sa v prírode nenachádzajú, a to ako v nových, tak dynamických. Napĺňajú priestor životom. Spomeňme jednoduché, mäkké, zmyselné krivky kolekcie Legacy upravenej Pietrom Lissonim, ktoré zahŕňajú všestranné využitie ALPI, s osobitným dôrazom na „stratené“ druhy dreva, ako je prírodná kresba ebenu, honduraský mahagón, teak a palisandru. Kolekcia Legacy 

ponúka ekologické dýhy, ktoré sú dokonalými replikami svojich nedosiahnuteľných prírodných originálov. 

Umožňuje týmto vzácnym a chráneným lesom vdýchnuť nový život. Možno to znie príliš dobre, aby to bola pravda? Prezrite si našu vzorovú paletu, skombinujte detaily a vytvorte si domov svojich snov!

Kombinácia na exkluzivny interiér

Udržateľnosť

Pridaná hodnota k nášmu nábytku, čiže nábytok odolný voči hodnote a času

Farby vytvorené pre novú kolekciu sú mimoriadne moderné, ale aj starodávne, Lissoni sleduje udržateľný, nadčasový smer. 

„Skutočný štýl je nadčasový,“ hovorí. 

Napríklad zbierka Sottsass nájdená v archíve, ktorú navrhol Ettore Sottsass v 80. rokoch, pokračuje novým - starým farebným variantom ALPI Sottas Dark Brown, ktorý vznikol ako výsledok výskumu uskutočneného podľa Sottassových osobných návrhových poznámok. Opäť sa teda prepašovala rafinovaná verzia už archivovanej hnedej, pochádzajúca z osemdesiatych rokov.

Všetky produkty ALPI sú vyrobené z topoľového a lipového dreva z certifikovaných a trvalo udržateľných lesov obhospodarovaných s maximálnym ohľadom na biodiverzitu. Priamy dohľad nad celým dodávateľským reťazcom zaručuje zákonné a udržateľné obstarávanie dreva a vysledovateľnosť celého produktu. V každom prípade fungujú úplne transparentne v oblasti environmentálnej a sociálnej zodpovednosti, s neustálym záväzkom k vynikajúcemu využívaniu prírodných zdrojov.

Drevo je živý, certifikovaný, ekologicky udržateľný materiál. ALPI predstavuje drevo odizolované a prekomponované v nekonečnom výbere typov, povrchov a vzorov, ktoré uspokoja všetky dizajnové potreby. Ponuka je jedinečná, s vynikajúcimi kvalitatívnymi vlastnosťami, bez chýb typických pre tradičné drevo, s neobmedzeným katalógom a riešeniami na mieru, ktoré vždy zaisťujú jednotnú a stálu farbu a veľkosť na horizontálnych aj vertikálnych plochách.

Nadcasová a luxusná elegancia

Maľované a nepotlačené dyhy

Odizolovanie, lakovanie, komponovanie, lepenie, lisovanie, kvadrácia, strihanie, skúšanie...To je výrobný proces ALPI, pri ktorom forma a materiál tvoria dialóg s technológiou. Drevo sa láme a kombinuje v nekonečných variáciách a vzoroch vďaka špeciálnemu procesu, počas ktorého sa namáča a natiera, a potom sa natreté plochy znova skladajú, aby vytvorili novú kresbu a vzory. Odkryjú materiál, rozložia ho na vlákna a potom ho znova zložia.

Paleta ALPI je vlastne drevo samotné vo všetkých jeho variáciách, ktoré poskytuje maximálnu výraznosť. Výber značky znamená dôverovať kvalite, nájsť perfektný produkt pre každú potrebu a urobiť environmentálne uvedomelé rozhodnutie.

https://www.alpi.it/en/

Fotky: https://www.facebook.com/Alpi....